Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

BTB'nda Liman Çalıştayı” Düzenlendi

BTB

Bandırma Ticaret Borsası'nda, Çelebi Bandırma Limanı yönetimi, nakliyeciler, gümrük komisyoncuları, ithalatçı ve ihracatçı firmaların da katılımıyla çalıştay düzenlendi.

Bandırma Ticaret Borsası’nda, Çelebi Bandırma Limanı yönetimi, nakliyeciler, gümrük komisyoncuları, ithalatçı ve ihracatçı firmaların da katılımıyla çalıştay düzenlendi.
Limanı aktif olarak kullanan firmalarla liman yönetiminin bir araya geldiği toplantıda karşılıklı talepler dile getirilerek, sorunlara ortak akıl yoluyla çözümler arandı. Borsanın elektronik satış salonunda gerçekleştirilen liman çalıştayına Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, yönetim kurulu üyeleri, Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Eraydın, Çelebi Limanı Genel Müdürü Mehmet Âkif Ersoy , Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı İsmail Balaban’ın yanı sıra gümrükleme firmalarından Sürat Gümrükleme, Birge Gümrükleme, nakliye firmalarından Asil Nakliyat, Sertel Lojistik, Ekin Ata Lojistik, Mirap Lojistik, Fora Denizcilik, Eti Maden Lojistik firmaları ile ithalat ve ihracat yapan firmalardan Baha Tarım, Önallar Yem, Tellioğlu Gıda, Matlı Yem, Tiryaki Agro, Matlı Yem gibi limanı sıkça kullanan firmalar katıldı.
Toplantıda liman yönetimi ile bir araya gelen firmalar, taleplerini tek tek ileterek çözüm önerilerini de Çelebi Liman yönetimine sundu.
Talepleri Yerine Getirmek İçin Yatırım Yapıyoruz!
Toplantıda talepleri dinleyen Çelebi limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, yapılan çalıştayın liman ve firmalar için çok verimli ve yararlı olduğunun altını çizerek, “ Bugün burada tüm talepleri kayıt altına aldık. İstekleri yerine getirebildiğimiz ölçüde gelen bir an önce gerçekleştirmeye çalışacağız. Yarından itibaren çalışmalara başlayacağız. Özellikle boş bekleme sorunu hakkında tüm firmalara bilgi göndereceğiz. 65 bin metreküplük bir silo yakında devreye girecek. Liman olarak daha iyi hizmet vermek için sürekli yatırımlarımız devam edecek” dedi. Mehmet Âkif Ersoy, liman ile ilgili sorunlar hakkında web sayfalarındaki istek formuyla da kendilerine ulaşabileceğini belirtti.
Borsa Olarak Kentin Ticaretine Katkı Sunmak Görevimiz
Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin de konuşmasında, Ticaret Borsasının görevleri ve işlevi hakkında bilgi verdi. Halit Sezgin, “Borsa olarak üreteni de, satanı da korumak görevimiz. Ticaretin gelişmesi için üyelerimizin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu toplantıda kentimiz için önemli bir yere sahip limanımızın daha verimli çalışması ve katma değer sağlaması için buradayız. Karşılıklı görüş alışverişi ile daha verimli bir ortam yaratacağız. Bu toplantı ile ne kadar önemli bir görev yaptığımızı kanıtlamış olduk. Borsa olarak bölgedeki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek gelişmesini sağlamak istiyoruz. Limanı kullanan ana kullanıcılarımızın liman vasıtası ile yapılan işlerinin kolaylaşması limanın kapasitesini artıracağından, daha verimli olarak faaliyet göstermesi Bandırma ve çevresine ekonomik verimlilik sağladığı gibi istihdamı arttırmaya yönelik katkılar sağlar” değerlendirmesinde bulundu.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli